Vart tog den här sommaren vägen?

Ja, vart tog sommaren vägen, kan man fråga sig. Augusti har försvunnit i regn och vind - stormen Hans gästade oss med det högsta vattenståndet på mannaminne i hamnen. Frågan är om det någonsin har varit så högt vatten. Juli var hyfsat bra men med stundtals mycket vind och sol. Juni och maj soligt och jättetorrt. Stora variationer och på gränsen till ytterligheter.


Nu när skolan har börjat så brukar båtsäsongen göra tvärt om och avslutas. Successivt blir båtarna liggande stilla i hamnen i väntan på upptagning. I år börjar upptagningen i traversen lördag den 16 september. Därefter ytterligare två lördgar 23 och 30 september. Alla dagar börjar klockan 09.00 och slutar när alla bokade båtar är uppe på land. Bokning av upptagning gör man här på hemsidan.


Ni som använder rampen tar som vanligt upp när ni vill. Behåll koden till låset för er själva - den bjuder klubben inte bort till icke medlemmar.
Vinteruppställning i hamnen ska göras på uteplanen enligt anvisningar från Hamnteamet. Vagnar och båtar ska vara märkta med namn och telefonnummer. Vinterstormar brukar alltid ställa till det för några båtar men presseningar som blåser sönder eller pallningar som inte håller. Då är det bra att veta vems båt som kan ta skada.


Innan vintern kommer så ska hamnen göras iordning för mörker och kyla. Det planeras tre arbetsdagar i början av oktober - 1/10 och 7-8/10 - men om alla tre dagar behövs är inte säkert. Styrelsen kommer tillbaks med planeringen och arbetslag inför arbetsdagarna.

// ABK Styrelse

 

 

ABK Årskalender

23 Sep
Upptagning i traversen

Enligt ABK-bokningslista

30 Sep
Upptagning i traversen

Enligt ABK-bokningslista

1 Oct
Arbetsdag nr 1 i hamnen

Hamnburgare + Egen matsäck

7 Oct
Arbetsdag nr 2 i hamnen

Hamnburgare + Egen matsäck

8 Oct
Arbetsdag nr 3 i hamnen

Hamnburgare + Egen matsäck

21 Oct
ABK Klubbfest