Speciellt att komma tillsammans under Coronan

Under pandemin har klubben inte kunnat hålla sina arrangemang som vanligt, förstås! Nu är det dags för att åter samlas för arbetsdagar och sjösättning. Det blir sex arbetsdagar med små grupper för att följa de restriktionerna som samhället utfärdat. Vi ska inte riskera något för våra medlemmar - så de i riskgrupp och äldre än 70 år behöver inte delta. OM de inte är färdigvaccinerade - då kan de delta!

Viktigast är att håll avstånd - även om vi är utomhus! Undvik att samlas runt en mobiltelefon eller ett arbetsmoment.

Sjösättningen är försenad i år på grund av att traversåket och lyftanordningen måste bytas ut. Orsaken är att åldern på det vi använt hittills har blivit alltför hög - åkvagnen omkring 60 år och telfern uppskattningsvis 50 år  - så de har gjort sitt.

Den nyinköpta traversanordningen ska levereras, från Tyskland, senast den 28 maj. Först efter installation, provlyftning, besiktning och leveransgodkännande kan den tas i drift. De första dagarna måste ägnas åt utbildning av klubbens lyftpersonal då det krävs ett "körkort" för att få använda traversen. Innan dess ska stativet målas i en mörkblå färg.

Traversen kommer i nu att kunna lyfta 10 ton, men har en kapacitet på 12,5 ton. För att gå upp till 12,5 ton måste stativet kompletteras med ett par snedstag i det yttre spannet. En senare fråga...

Den nya traversen har funktioner med en mjuk start av både lyft och åkvagn. Sidoåk samt en digital våg. Manövereringen görs via radio med en "låda" på magen.

Kommer att bli spännande första helgen i juni då allt ska vara klart för sjösättning...

 

ABK Årskalender