Vår igen...

Det är mitten av april och i veckan som varit  har våren kommit. Torpshammar var först med en dygnsmedeltemperartur över noll i sju dygn på rad. Här ute vid kusten är det ju betydligt kallare. Klara och soliga dagar ger upphov till sjöbris, SO 3-6 m/s. Mulna dagar ofta NO till O med varierande styrka. Ostlig vind över kallt vatten ger inte mycket värme på land. Hitta en lävägg i solen så blir allt toppen och ger lite färg på näsan.

Snart åker presseningar av från båtarna ute på uppställningsplanen. Dörrarna på båthallen åker upp och den kalla lite unkna vinterluften vädras ut. Båtrustningen är plötsligt i full gång och planerna för sommaren smids. Ska vi åka båt här hemma eller lite längre bort. Varför inte en riktig långresa?

I början av maj så ska hamnen göras i ordning inför sommaren, så det blir någon arbetsdag för alla klubbmedlemmar. Information om dagar, arbetsgrupper och vad som ska göras hittar du här på hemsidan under rubriken "Hamnen". Under arbetsdagarna bjuder klubben på lunch!

Lite senare, i maj och i början av juni, så är det dags för sjösättning i rampen och traversen. I rampen kan du sjösätta när du vill. Kom ihåg att låsa bommen efter dig och behålla koden till låset för dig själv. Klubben bjuder inte på rampen till obehöriga.

I traversen sker sjösättningen vid fyra tillfällen, tre söndagar och en lördag. Tider för sjösättning och bokning görs här på hemsidan även den under rubriken "Hamnen". Välkomna till en ny säsong i Alvik!

// ABK Styrelse

 

 

ABK Årskalender

4 Jun
Sjösättning i hamnen

Enligt ABK-prislista