Dags för sjösättning även i Coronans vår 2020

Vi har vissa restriktioner att ta hänsyn till i vår. Tiderna över dagen är glest fördelade med 45 minuter mellan varje sjösättning och vi börjar klockan 09.00. Maximalt antal båtar per dag är 8 stycken så inte arbetsdagen blir så lång för sjösättningsteamen. Den som bokat plats och varken avbokar eller dyker upp blir debiterad en extra avgift på 500 kronor. OBS! Det är båtens försäkring som gäller vid hela sjösättningsförfarandet! Alnö Båtklubb har en ansvarsförsäkring för sjösättningsteamet som gäller vid olycka eller att någon av dem orsakar en skada genom felaktigt handhavande.

Din båt hämtas på plats och transporten till traversen sköter sjösättarna. En person från båten ska vara tillgänglig för att koppla stroppar från båtens däck. När båten är i sjön ska du genast ta den därifrån och du behöver som tidigare år inte vara behjälplig när andra båtar sjösätts.

I god tid före sjösättning kommer klubben att göra en besiktning av alla vagnar i hamnen. Om din vagn får en anmärkning så meddelas du detta. Besiktingsprotokoll "Egenkontroll av båtvagnar" finns publicerat här på webben under rubriken Hamndokument. Gör en egenkontroll för att vara säker på att allt är som det ska. Bristfälliga vagnar kommer klubben inte att hantera.

ABK Styrelse

Bokade tider för sjösättning

Sjösättningteam - Alf Lindbergh, Ulf Vikström och Per Allanius

09.00 Stefan Wengelin - segelbåt som står i hallen