Färja mellan Alnö och Sundsvall

Pressrelease från Shaw Rederi AB

Dear Alnö Residents.

With respect for current and future Swedish and international travel restrictions, as well as limitations on public gathering (including ferry travel):

Shaw Rederi AB has taken the decision NOT to start the Alnö – Sundsvall commuter ferry service in May 2020 as planned.

A great deal of work has been put into developing this much needed service and as many things are already in place, our plan is to continue to work on this project with a view to commence operations as soon as the ice clears in spring 2021.

The above also applies to the maritime training courses due to take place on Alnö throughout the year.

As soon as the current travel restrictions are lifted Ophelia & Roger Shaw intend to travel to Alnö to meet and engage with those who have supported our efforts over the last 8 months and to identify further ways to improve our existing plans.

Kind Regards

Roger Shaw

Managing Partner (Marine)

Rederi Shaw AB / Shaw Ship Management Ltd

Alnö, Sweden / Cape Town, South Africa

+27 (0)72 960 4271 /+27 (0)21 393 2703

Nu när Medvind har lämnat stan så dyker det upp en ny aktör för transport av passagerare i vattnen runt Alnö. Inte som en restuarangbåt utan en färjeline mellan gamla färjeläget i Alvik och Sundsvalls City. Rederiet, Shaw Ship Management Ltd, som ska drifta och bemanna fartyget är registrerat i Cape Town, Syd Afrika. Nu flyttar man verksamheten till Sverige med det nya namnet Shaw Rederi AB. Planen är att premiärturen körs den 2 maj 2020. Sedan är det upp till Alnöborna att acceptera eller inte!

Enligt ett första prospekt, som Alnö Båtklubb tagit del av, så är det främst att erbjuda arbets-pendling mellan Alnö centrum och Sundsvalls hamn med en avgång varje timme under morgon- och eftermiddag på vardagar.
  Första turen planeras avgå från Alvik klockan 05.30 och sedan varje timme fram till 09.30. Mitt på dagen görs ett uppehåll och eftermiddagens första tur börjar 14.30 från Sundsvall. De sista turerna på för- och eftermiddag passar mer för de som ska in till eller varit i stan i andra ärenden.
 
  På fredagkvällar och helger planeras senare avgångar, från Sundsvall 22.00. I grundplanen blir det 10 turer per dag under den isfria tiden på året - mitten av april till slutet av oktober. I semester-tider och under sommarhelger finns planer att köra vissa turer till utsidan av södra Alnö, med inriktning på turism.

Rederiet, som tagit del av Sundsvalls kommun nedlagda planer för färjetrafik mellan Alnön och Sundsvall, gör en betydligt rimligare satsning i denna första etableringsfas i Sverige.
   Den lämpligaste utgångspunkten för trafiken bedömer man är Alvik, en plats nära centrum där de flesta Alnöborna finns. För många är det ett bekvämt avstånd för en promenad eller cykeltur. Bilister som ledsnat på att sitta i köer över Alnöbron kan ta färjan in till jobbet i stan - det kommer att ta 18-20 minuter för enkel resa. Inga parkeringsavgifter inne i stan. Resan med färjan blir kanske inte någon förkortning i tid jämfört med buss eller bil - men färjan erbjuder ett alternativ att resa lokalt.

Shaw Rederi AB har sökt samarbetet med Din Tur för att undersöka om det finns möjlighet att dra en busslinje ner till Alvik med en hållplats in anslutning till hamnen, vilket skulle göra färjelinjen mer tillgänglig för många. Din Tur har avvisat en förfrågan om gemensamma biljetter.
   Huvudmannen Sundsvalls Kommun kan inte satsa mer pengar på kollektivtrafik under 2020. Biljettpriser är idag inte helt fastställda men kan hamna runt 80 kr för en t.o.r resa och 50 kr enkel. Att jämföra med priser för buss som blir lägre men för en resa med bil och parkeringsavgifter helt konkurrensmässigt.

Alnö Båtklubb som har sin småbåthamn i området, där det gamla färjeläget fanns, blev kontaktade av Shaw Ship Ltd under hösten för att etablera en kontakt runt denna verksamhet i hamnen.
   1993, när Alnöbron fick en grundlig reparation, var den sista gången det fanns en färja i hamnen. Då blev följderna omfattande för klubben då hela hamnen var tvungen att flyttas ett stycke söderut. Nu kan det bli en del samarbete runt en del praktiska saker som försörjning av el och vatten, hur området i Alvik kan disponeras för parkering av både cyklar och bilar. ABK äger mark och arranderar mark från kommunen.
   Sjöräddningsällskapet (SSRS) har också sin räddningstation i hamnen och således ett intresse i området. Här finns många frågor att lösa och att komma överens om.

Shaw Rederi AB planerar att arrangera navigationsutbildningar, fartygs- och maskinbefäl VIII,  tillsammans med ett svenskt utbildningföretag med säte i Stockholm. Kurserna blir då koncentrerade till sex dagar, kanske med utbildning förlagd i ABKs klubbhus, vid 4-6 tillfällen per säsong. Här finns behov av övernattning, helst på Alnö, för eleverna.

Sundsvalls Kommun och Region Västernorrland säger sig inte vara intresserade av något generellt samarbete på grund av rådande ekonomi.

- Utan stöd från varken kommun eller region så är den finansiella planen de känsligaste kapitlet just nu, säger redarparet Roger och Ophelia Shaw. I mars flyttar vi till Alnö där rederiet etableras. Annars är många bitarna i projekt på plats med fartyg och marina frågor. Det här projektet är ca 10% av kostnaderna för det billigaste förslaget som Sundsvalls Kommun föredrog i Swecos rapport angående färjetrafik mellan Alnö och Sundsvall - så visst ska vi klara att starta upp det här!

Roger Shaw bodde i Sverige under 13 år, varav 6 år I Härnösand. Utbildad till sjökapten på Sjöfartshögskolan i Mariehamn, Åland. De senaste 15 åren har paret Shaw, med utgångspunkt i Cape Town, jobbat med bemanning, befraktning och utbildning inom marin verksamhet över hela världen. Nu blir det Alnö som bas.

// Frank Arnoldsson

Lyssna på inslag i SR Västernorrland - Klicka här!

Fartyget "Kungsholm" är 17 meter långt med en bredd på 5 meter och tar 69 passagerare. Ekonomifart är 20 knop. Drivmedel blir HVO100  – ett förnybart bränsle – det är alltså inte fossilt - vilket minskar klimatpåverkan med uppemot 90 % tack vare att det sänker det totala koldioxidutsläppet.

Bemanningen av färjan kan ge fem till sju del- eller heltidstjänster. Plus en entrepenör som kan driva en enklare servering ombord.

Tilläggsplats i Alvik blir på norra delen av kajen  - på samma sida som SSRS. Etablering planerad till mitten av april för intrimmning av personal och trafikrutt.